Een monument verduurzamen doe je zo! Naamloze pagina

Verduurzaming Rijksmonument
Westhaven 34, 2801 PK Gouda info@inimpact.nl
Techniek

Geen zonneboiler
In de zomer kan een zonneboiler warmwater leveren. Onze warmtepomp heeft in de zomer in een uur het hele vat van 500 liter water opgewarmd. Kosten zijn 45 euro cent voor 3 kWh. Een zonneboiler vraagt ook stroom zodat de besparing iets van 30 ct per dag is. Bij 100 dagen zon is dit 30 euro. Bij een investering van 3000 euro is de terugverdientijd 100 jaar!

Geen PV panelen
Hier zijn verschillende redenen voor;
Electriciteit kost tussen de 3 en 6 ct. U betaalt tussen de 15 en 21 ct. Het verschil is     belasting. De overheid wil graag van het gas af. In het vak wordt vaak gesproken over een verlaging van de energiebelasting op electriciteit en verhogen op gas wat maakt dat electriciteit mogelijk goedkoper gaat worden en de terugverdientijd van pv panelen langer.
Als u pand groter is gaat u ook meer dan 10.000 kWh per jaar afnemen. Boven de 10.000 kWh per jaar betaald u 7 ct minder energiebelasting en neemt de terugverdientijd ook met jaren toe. Voor monumenten gelden extra eisen. U moet een vergunning aanvragen waarbij weer een constructieberekening moet worden geleverd. Ook zijn er flinke delen waar helemaal geen panelen geplaatst mogen worden. Al met al is de terugverdientijd nu al ruim 10 jaar en is gezien de onzekerheden het maar de vraag of u deze dingen ooit terugverdient.

Energiemeten en 1000 euro per jaar uitsparen
De youless meet uw energieverbruik. Dit is echt een handig ding. Wordt wel even schrikken als het buiten echt koud is. In drie maanden vliegt 70 % van uw energie het raam uit! Uw electrainstallateur wil ook geen buil vallen en zal u een 3 x 50 ampere aansluiting aanbevelen. Kost u 1000 euro per jaar extra. Hiermee is het kostenvoordeel vooer een deel verdwenen. Met de youless weet u wat uw aansluiting moet zijn.

Tochtstrippen zijn de beste investering
De tochtstrippen van Ellen met de bijbehorende spijkers (niet vergeten) maken u huis een stuk warmer tegen extreem lage kosten. Verkrijgbaar bij de Hornback zelfs online.

Infraroodmeter voor de geinteresseerde

Als u zelf wilt weten hoe de zaken er voor staan is deze infraroodmeter een handig ding. Bij koud weer meet u de temperatuur van uw ramen en vloeren, u ziet zelf wat wel werkt en wat niet werkt. Kijk vooral naar u oude dubbel glas ramen. Wij maten 19 graden bij onze achterzet ramen en 15 bij het dubbelglas bij een buitentemperatuur van 2 graden.

VERDER >>>>