Een monument verduurzamen doe je zo! Naamloze pagina

Verduurzaming Rijksmonument
Westhaven 34, 2801 PK Gouda info@inimpact.nl
Plan

Minimale kosten 30.000 euro
Uw ontwerp is een bewegend doel. Uw kan maar 1 keer uw geld uitgeven. Een investering in isolatie maakt dat de technische installatie goedkoper wordt en de maandelijkse kosten dalen. Ons rekenmodel is eenvoudig en is een eerste stap. U kunt hier uw strategie bepalen. Wilt u wel een flinke set ventilatie buizen in huis (diameter 125 mm)? Als u dat niet wilt stop maar met dit verhaal. U breekt het pand en uw eigen gezondheid af. Als de ventilatie geen probleem is denk dan aan de financiering. Een wtw kost 10.000 euro voor de apparatuur en voor het wegwerken van de buizen en installatie. Dan heeft u nog niets nuttigs. Pas daarna kunnen de ruiten vervangen of aangepast worden. Kost ook al snel 10.000 euro. Als u dan ook nog het dak en vloer isoleert bent u wederom 10.000 euro kwijt maar begint het ergens op te lijken.

Warmtepomp erbij 2.000 euro
Een warmtepomp werkt pas goed bij lage cv temperatuur. Door flink te isoleren daalt de cv temperatuur al flink en in de praktijk is maar een paar dagen per jaar echt koud. Een goedkope warmtepomp van bv Daikin als bijverwarming doet het nu redelijk goed. U electriciteit verbruik stijgt maar een beetje zodat u niet in de goedkopere 10.000 kWh + verbruik komt en is er eigenlijk nauwelijks financieel gewin.

Helemaal van het gas af (20.000 euro .. 40.000 euro)
Nu start het serieuze werk. Uw kookplaat moet vervangen worden voor een inductie kookplaat.(1000 euro) De warmtepomp wordt ook groter en beter (7.000 euro)  wat maakt dat de electrische installatie aangepast moet worden (4.000 euro), uw boiler moet groter (3.000 euro) en uw radiatoren moeten vervangen worden door laag thermische variant (5.000 euro). Uw warmtepomp gaat veel meer uren maken en draait ook nog eens op vol vermogen. Een deel van uw verbruik gaat over de 10.000 kWh op jaarbasis wat maakt dat de kosten van verwarming dalen.

Klaar voor de toekomst (20.000 euro .. 40.000 euro)
Het venijn zit in de staart. Het rendement van de warmtepomp gaat sterk omhoog bij een lagere cv temperatuur. Een vloerverwarming is dan de beste optie. Dit kost niet alleen de vloerverwarming (60 euro per m2) maar ook een nieuwe vloer (40 euro per m2). Bij een huis van 200 m2 toch weer 20.000 euro. Door de hoge rendementen van de warmtepomp en het grote verbruik zal uw energierekening dalen.

Begeleiding (4.000 euro  .. 10.000 euro )
Tot slot is het wenselijk om de juiste mensen aan board te halen voor het maken van de financieringsaanvraag, de subsidies, de transmissieberekening, geluidsberekening, leiding berekening, ventilatieberekening, constructieberekening en mogelijke bouwvergunning. Als u zelf al weet wat u wilt wordt het hele traject een stuk beter en goedkoper. Doet u dit niet dan bent u heel snel veel geld kwijt. Op het plaatje hiernaast ziet u het gevolg van verkeerd isoleren. Schade 14.000 euro!