Een monument verduurzamen doe je zo! Naamloze pagina

Verduurzaming Rijksmonument
Westhaven 34, 2801 PK Gouda info@inimpact.nl
Isolatie

Ruiten
Achterzet ramen hebben het voordeel dat zij isoleren, de ventilatie beperken, de koudeval en omgevingsgeluiden minimaliseren. Als dubbelglas of monumentenglas kan en financieel uitkomt is dat natuurlijk ook prima. Wij hebben heel veel kleine ruitjes. Monumentenglas is dan erg kostbaar. Achterzetramen zijn dan op alle fronten beter. Wij vinden ze niet meer opvallen zie plaatje hiernaast.

Vloer en dakisolatie
Dit is vaak eenvoudig uit te voeren. Voor de vloeren zijn er diverse oplossingen zoals schelpen of luchtzakken. Bij ons kon dat niet en is er gekozen voor PER platen met een dikte van 2 cm. De eenvoudigste vorm van dakisolatie zijn isolerende platen aan de buitenkant van het dak. In een rijksmonument gaat dat vaak niet omdat ook de panverdeling anders uitkomt en de nok hoger wordt (zie plaatje hieronder). Aan de binnenkant kan ook. WIj hebben het plafond van de zolder voorzien van 14 cm rockwool.

Muurisolatie
Hier begint het lastig te worden. 14 cm is eigenlijk wel nodig. Wij hebben dat gedaan maar dat gaat wel ten kostte van uw leefruimte. In het plaatje rechts ziet u de muur voor en de muur na isolatie.