Een monument verduurzamen doe je zo! Naamloze pagina

Verduurzaming Rijksmonument
Westhaven 34, 2801 PK Gouda info@inimpact.nl

Waarom verduurzamen?

Wonen in een monument met kwaliteit van nu
Hoge plafonds met veel ramen leiden al snel tot een nare koudeval. Vroeger heel normaal en de prijs die betaald moest worden voor een klassiek pand. Door goede isolatie behoort deze koudeval tot het verleden en woont u in een oud pand met het binnenklimaat van een 5 sterren hotel.

Kosten neutraal
Het restauratiefonds biedt onder voorwaarde een lening aan met een rente van 1 %. 100.000 euro kost dan ineens nog maar netto 300 euro per maand aan rente en aflossing! Voor dit bedrag is het dak geisoleerd, heeft u een warmtepomp, zijn alle ramen geisoleerd, is uw verwarming geschikt voor lage temperaturen en is de ventilatie geregeld. Voor een groot pand bent u dan uit de kosten. Voor kleinere panden is het voordeel kleiner maar de kosten zijn dan ook lager.

Goed voor het milieu
Een deel van de benodigde electriciteit komt natuurlijk uit kolencentrales. Echter op termijn gaat dit veranderen zie de enorme windmolenprojecten die nu op stapel staan.

Renoveren kan maar zelden
Al snel gaat er flink veel op de schop. Als er gerenoveerd wordt doe het dan ook gelijk goed. Nu is gas nog ruim voorradig maar het is wachten tot dat de overheid de energiebelasting op gas verhoogd. Grote gebruikers worden hier door zwaarder getroffen. Een mooi huis met een energierekening van meer dan 1000 euro per maand wordt dan toch lastiger verkoopbaar.