School verduurzamen De opties
"Gratis" frisse en 90 % duurzame gebouw
InImpact is een onderdeel van iiprojects b.v. Westhaven 34, 2801 PK Gouda info@inimpact.nl 0654268181
De Opties
Als er toch gesleuteld wordt kunnen een paar andere zaken direct worden meegenomen. Deze verdienen zich niet terug op financieel gebied maar leiden wel tot meer comfort.

Akkoestisch plafond
Een nieuw akkoestisch systeemplafond heeft voordelen. De lucht kan achter het plafond ingeblazen worden en via kleine openingen mooi verdeeld over het lokaal worden verspreidt. Het geluid van de leerlingen en de installatie worden beide verder gedempt. Kosten worden in hoge mate bepaald door de aanwezige constructie.

CO2 sturing
Verse buitenlucht kan aangezogen worden door de installaties. Een regelaar zorgt dat dit precies gebeurd. De ingeblazen lucht stroomt onder de deur door naar de hal. Hier wordt deze centraal afgezogen. De warmte in de lucht wordt teruggewonnen. Meestal is er op dat moment geen warmtevraag maar de warmtepomp kan het water in het buffer opslaan zodat de volgende morgen de warmte als nog gebruikt kan worden. Kosten circa 20.000 euro voor 10 ruimtes.

HR++ glas

Het dubbelglas van tegenwoordig is een stuk beter dan dubbelglas van 15 jaar oud. De investering wordt niet terugverdiend maar leidt wel tot minder koustraling en vervanging is daarom mogelijk wel wenselijk. Kosten circa 15.000 euro.