School verduurzamen Naamloze pagina
"Gratis" frisse en 90 % duurzame gebouw
InImpact is een onderdeel van iiprojects b.v. Westhaven 34, 2801 PK Gouda info@inimpact.nl 0654268181
Vier innovaties in 1 systeem!
Door middel van 4 innovaties wordt het systeem betaalbaar, duurzaam en last but not least een plezier voor de gebruikers.

De eerste innovatie is een gestimuleerde bron van circa 50 meter diep. In tegenstelling tot alternatieven is deze oplossing geluidsloos en vraagt het slechts 1 m2  van uw schoolplein.

De tweede innovatie is een 2 in 1 ventilator convector voor verkoelen of verwarmen. Deze convector geeft decentraal 4 kW koelte of warmte af, ruim voldoende voor een klaslokaal. De 2 in 1 ventilator convector fungeert als Zeer Lage Temperatuur (ZLT) verwarming, met water van 25 °C wordt lucht opgewarmd tot 20 °C, of Zeer Hoge Temperatuur (ZHT) verkoeling, met water van 15 °C wordt lucht afgekoeld tot 23 °C.

De derde innovatie is een optimale afstemming tussen de bron en de 2 in 1 ventilator. De verkoel/verwarm installatie in de school is deel van de gesloten kringloop met de gesloten warmtewisselaar in de gestimuleerde bron. De verkoeling is passief met koelte opgenomen uit de gestimuleerde bron. De verwarming is actief via een water/water warmtepomp.

De vierde innovatie is een gestandaardiseerd en geoptimaliseerd aanpak. Onder aan de streep betekent dit dat de terugverdientijd van een installatie korter is dan de levensduur en dat u voor een relatieve beperkte meerkosten een paar interessante opties kunt laten installeren. Dit betekent ook dat de investering onder gebracht kan worden bij een financieringsmaatschappij waardoor de kosten van de lening betaald kunnen worden door de besparing op de energierekeningInnovatie